Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Остварени велики помаци у оквиру реформе јавне управе

Остварени велики помаци у оквиру реформе јавне управе

Алибунар, 26. септембар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић састао се данас у Алибунару са начелницима управних округа Србије у оквиру редовних сусрета, а у циљу боље примене реформе јавне управе на свим нивоима власти.


Ружић је том приликом истакао да су велики помаци остварени у оквиру реформе јавне управе, посебно у законодавном делу, наглашавајући да је најзахтевнији део управо примена законских решења.

Према његовим речима, у том послу потребна је јача улога начелника округа како бисмо осигурали да се и на локалном нивоу реформа добро разуме и адекватно примени.

Министар је, напомињући да је улога начелника значајна у досадашњим активностима у оквиру реформе инспекцијског надзора, најавио ускоро и измене и допуне Закона о инспекцијском надзору, са чиме ће се ускоро изаћи пред јавност у оквиру јавне расправе.

Велики број новина које предлажемо овим допунама тиче се олакшавања рада привредника, али и инспектора, навео је он и подвукао да је актуелни текст поменутог закона веома добар и да се понајвише допуњава новим механизмима.

Неки од тих механизама је и такозвани „субјекат од поверења“, чиме ће се предложити период за привреднике са добром историјом пословања које инспекције неће посећивати неко време, већ ће ти привредници радити самопроцене и о њима обавештавати инспекције, објаснио је Ружић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs