Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Јасна посвећеност Србије заштити националних мањина

Јасна посвећеност Србије заштити националних мањина

Београд, 26. септембар 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић разговарао је данас са новоименованим амбасадором СР Немачке у Београду Томасом Шибом о реформи јавне управе у Србији, у чему велику подршку пружа Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).


Ружић је том приликом рекао да се нада наставку ове веома важне подршке Министарству у реформи јавне администрације, како би била ефикаснија, професионалнија и модернија за наше грађане.

Он је објаснио да је актуелни пројекат, вредан пет милиона евра, намењен највише за подршку примени Закона о општем управном поступку, који је увео обавезну размену података из службене евиденције међу службеницима.

Саговорници су постигли сагласност о томе да је сарадња двеју земаља на високом нивоу, као и да је снажна подршка Немачке кроз пројекте јасан симбол опредељности за јачање свеукупне сарадње и подршке у процесу евроинтеграција.

С обзиром на то да се 4. новембра одржавају и избори за националне савете националних мањина, као и да је у првој половини године знатно измењен законодавни оквир мањинских политика, амбасадор је истакао да је велики посао учињен и да је видљива посвећеност Србије заштити националних мањина.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs