Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Наставак улагања у спортску инфраструктуру широм Србије

Наставак улагања у спортску инфраструктуру широм Србије

Нови Пазар, 26. септембар 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић присуствовао је данас у Новом Пазару „Малом сајму спорта“ и том приликом указао на важност наставка улагања у спортску инфраструктуру, као и у школски спорт.


Удовичић је истакао да се Нови Пазар поноси својим сјајним атлетичарима Амелом Терзић, Елзаном Бибићем, Теодором Симовић, Саимом Мурић, затим каратистима, бициклистима, кошаркашима, одбојкашима, кик боксерима, фудбалерима и свим осталим спортистима.

Према његовим речима, они су деци и младима узор и својим успесима их мотивишу ка крену њиховим стопама, бавећи се неким од спортова.

Поменута манифестација одржана је у организацији ресорног министарства, Спортског савеза Србије, Спортског савеза општине Нови Пазар и уз подршку локалне самоуправе.

Свечаном отварању присуствовали су и помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Савеза Горан Маринковић и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Деца предшколског узраста, основци и средњошколци посматрали су више од 200 спортиста из клубова са територије Новог Пазара како демонстрирају своје спортско умеће и вештине у препуној спортској дворани „Пендик“, а затим се и сами прикључили и опробали у каратеу, кошарци, фудбалу, одбојци, аикиду и осталим спортовима.

Удовичић је након сајма посетио ОШ "Стефан Немања" у Новом Пазару коју похађа 1.150 ученика, где је присуствовао јавном часу физичког васпитања и уручио комплет опреме за фискултурну салу.

Комплет се састоји од две кошаркашке табле, два сигурна гола (конструкције обложене специјалним материјалом у циљу спречавања повреда), одбојкашке мреже и 40 лопти за одбојку, кошарку, рукомет и фудбал.

Ова опрема додељена је у склопу акције опремања фискултурних сала у Србији, коју Министарство омладине и спорта заједнички спроводи са Савезом за школски спорт Србије.

Акција има за циљ да 15 одсто фискултурних сала широм Србије до краја године добије нову спортску опрему, како би се створили услови да ученици могу да се баве спортом у складу са најсавременијим стандардима.

Удовичић је предочио да је, такође, један од циљева акције обезбеђивање адекватних услова за квалитетније часове физичког васпитања и мотивисање ученика да се свакодневно баве спортом, што је предуслов здравог живота и развоја долазећих генерација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs