Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић на пословном форуму "Блумберг глобал" у Њујорку

Брнабић на пословном форуму "Блумберг глобал" у Њујорку

Београд/Њујорк, 26. септембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас у Њујорку пословном форуму „Блумберг глобал“, који се фокусира на бенефите слободне трговине у време када велики број држава заговара протекционизам.

Сусрет премијерке Брнабић са Мајклом Блумбергом

У уводном обраћању званицама, Мајкл Блумберг је истакао важност повезивања у бизнису и поручио да је данас, више него икада, кључно да се граде мостови, а не зидови.

Главни говорник на отварању тог форума била је британска премијерка Тереза Меј, која је говорила о изазовима и опасностима Брегзита, као и о бројним приликама које слободна трговина пружа.

Председница Владе Брнабић и канадски министар финансија Вилијам Морно

Друга кључна тема Блумберговог форума су изазови и промене које доноси 4. индустријска револуција, и важност образовања за послове које будућност доноси.


На пословном форуму учествује велики број политичких и бизнис лидера из целог света, између осталих и председник Швајцарске Ален Берсе, премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн, норвешка премијерка Ерна Солберг, директорка ММФ-а Кристин Лагард, висока представница ЕУ за спољну и безбедносу политику Федерика Могерини, директори водећих светских компанија и други.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs