Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Подршка државе решавању еколошких проблема у Петровцу на Млави

Подршка државе решавању еколошких проблема у Петровцу на Млави

Београд, 25. септембар 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван посетио је данас Петровац на Млави, где је разговарао са председником те локалне самоуправе Душком Нединићем о најзначајнијим питањима и стању заштите животне средине у тој општини.


Триван је истако да Петровац на Млави, иако мала и недовољно развијена општина, представља подручје недовољно искоришћених потенцијала, очуваних ресурса и знатних капацитета за развој.

Министарство ће како је подвукао, подржати ову општину у њеним активностима у области заштите животне средине и помоћи да реши, пре свега, питања управљања отпадом и прераде отпадних вода.

Пружићемо пуну стручну и техничку помоћ у припреми неопходне пројектно-техничке документације, а затим и реализацији пројеката, и колико већ следеће године биће могуће да се спроводу пројекти за решавање кључних еколошких проблема, поручио је министар.

Он је указао на то да ће Министарство помоћи општини да досегне своје развојне капацитете, с обзиром на то да екологија доноси могућности отварања нових радних места и ангажовања стручњака, што ће младе мотивисати да остану у Петровцу на Млави.

С обзиром на то да се ова општина суочава са последицама овогодишњих поплава, Триван је нагласио да ће Министарство следеће године поновити конкурс за доделу средстава за пројекте пошумљавања.

Истовремено, он је позвао локалну самоуправу да се укључи у акцију пошумљавања која ће на најјефтинији и најефикаснији начин помоћи у борби против бујичних поплава и суша.

Нединић је упознао министра са еколошким проблемима најургентнијим за решавање, који се односе на управљање комуналним отпадом, пречишћавање отпадних вода и контаминације непријатним мирисима са сточне фарме.

Према његовим речима, без помоћи и подршке државе они не могу бити успешно решени.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs