Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Потписан Меморандум о сарадњи Србије и Гане у области пољопривреде

Потписан Меморандум о сарадњи Србије и Гане у области пољопривреде

Београд/Њујорк, 25. септембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар спољних послова и регионалних интеграција Гане Ширли Бочвеј потписали су синоћ Меморандум о сарадњи у области пољопривреде током церемоније која је уприличена у згради Мисије Републике Србије при УН.


Дачић и Бочвеј су у садржајном разговору закључили да је билатерална сарадња двеју држава у кратком временском року враћена на висок ниво из времена велике и пријатељске сарадње СФРЈ и Гане.

Меморандум је потписан у просторији и за столом за којим су председници Јосип Броз Тито, Насер, Нехру, Сукарно и Нкрума (председник Гане), септембра 1960. године, договорили одржавање првог самита Покрета несврстаних земаља 1961. у Београду.

Бочвеј је изјавила да је за њу била велика част да седи за истим столом за којим је инициран Покрет несврстаних земаља, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs