Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Међусобна подршка Србије и Кине на изузетно високом нивоу

Међусобна подршка Србије и Кине на изузетно високом нивоу

Београд/Њујорк, 24. септембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар иностраних послова НР Кине Ванг Ји потврдили су данас у Њујорку велико пријатељство, стратешко партнерство и чврсто савезништво између две државе.


На састанку је истакнуто да се Србија и Кина на интернационалном плану снажно залажу за поштовање основних принципа међународног права и поштовања територијалног интегритета суверених држава.

Ванг је потврдио успех недавне посете делегације Србије, предвођене председником Александром Вучићем, Кини, и изнео оцену да се билатерална сарадња развија по предвиђеном плану на обострано задовољство и у корист заједничког успеха.

Шефови дипломатија Кине и Србије констатовали су да је сарадња и међусобна подршка двеју држава на изузетно високом нивоу.

Саговорници су постигли сагласност о редовним међусобним сусретима у циљу што боље координације заједничких активности усмерених на даље оснаживање билатералне сарадње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs