Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња Министарства правде и Уницефа на заштити људских права

Сарадња Министарства правде и Уницефа на заштити људских права

Београд, 24. септембар 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић разговарала је данас са новим директором Уницефа у Србији Ређином Де Доминићис о досадашњој успешној, али и будућој сарадњи те организације и ресорног министарства.


Кубуровић је том приликом, говорећи о раду Министарства и активностима које спроводи на заштити права детета, подсетила на то да је Влада усвојила Нацрт закон о бесплатној правној помоћи којим ће бити унапређен приступ правди за велики број грађана.

Она је директору Уницефа пренела да ће право на бесплатну правну помоћ посебно имати и деца у свим поступцима у којима се одлучује о остваривању њихових права.

Кубуровић је указала на то да је остављено довољно времена да се све надлежне институције припреме за примену новог закона, и изразила уверење да ће Министарство и Канцеларија Уницефа у Србији наставити сарадњу и у овој области.

Такође, она је подсетила на то да је у току израда новог закона о малолетним учиниоцима кривичних дела, који има за циљ додатно унапређење положаја и права детета, напоменувши да Министарство ради и на изради Стратегије за подршку жртвама, оштећенима и сведоцима.

Доминићис је изразила задовољство и захвалност Министарству правде због тога што континуирано ради на заштити људских права, а посебно права детета.

Она је похвалила напоре које Министарство улаже у унапређење правосуђа по мери детета, и посебно указала на велики успех у примени алтернативних санкција, васпитних налога и мера у циљу јачања одговорности малолетних учинилаца и њихове ресоцијализације у друштво.

Саговорнице су констатовале да постоји много области у којима Уницеф и Министарство могу да сарађују, и истакле уверење да ће сарадња и у будућем периоду бити успешна.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs