Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Побољшати безбедност и заштиту на раду

Побољшати безбедност и заштиту на раду

Београд, 22. септембар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да ће извештај о погибији радника на градилишту "Београда на води" бити објављен када за то дозволу буду дали МУП и Тужилаштво.


Ђорђевић је нагласио да је сваки инвеститор дужан да јавност обавести о истинитим чињеницама када дође до евентуалног трагичног догађаја на раду.

Он је навео да је сам инвеститор одмах после несреће дао потпуну информацију о томе шта се десило на градилишту, да су радници били пријављени, обучени и опремљени за рад.

Управо због те пуне информације, Инспекција рада није излазила у јавност, јер све што би рекла било би понављање већ саопштеног, навео је министар и прецизирао да је Инспекција рада изашла на терен и затекла управо оно што је саопштио инвеститор.

Да није било тако, наравно да бисмо реаговали и обавестили јавност, а инвеститор би у том случају сносио додатне последице. Случај су даље преузели МУП и Тужилаштво и због те чињенице ми не можемо да износимо додатне детаље, нагласио је Ђорђевић.

Он је подвукао да је добар пример то што је инвеститор одмах након несреће изашао у јавност са тачним подацима, и констатовао да тако одговорно треба да се понаша сваки инвеститор.

Несреће су се нажалост увек дешавале. Када упоредимо број несрећних случаја, они се не разликују када је у питању број, али се о томе раније није толико причало, а сада на транспарентан начин износимо чињенице, указао је министар.

То радимо управо са жељом да утичемо на свест грађана и да се заједно боримо за већу безбедност и заштиту на раду с једне стране, а с друге стране против рада на црно и нелојалне конкуренције, али и да се залажемо за поштовање радничких права, подвукао је Ђорђевић.

Министар је нагласио да Инспекција рада свој посао обавља савесно и да увек излази на терен како би извршила инспекцијски надзор, било по плану, било по позиву, односно ванредно, и то без изузетака. 
 
Сви су једнаки пред законом и нема повлашћених, то је наш мото, закључио је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs