Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић на заседању Генералне скупштине УН у Њујорку

Брнабић на заседању Генералне скупштине УН у Њујорку

Београд, 24. септембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предводиће делегацију Србије, у којој ће бити и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, на генералној дебати 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку од 24. до 28. септембра.

Брнабић ће се обратити Генералној скупштини УН у четвртак, 27. септембра. На генералној дебати учествоваће неки од најутицајнијих светских политичара и лидера, између осталих и председник САД Доналд Трамп, премијерка Велике Британије Тереза Меј, председник Француске Емануел Макрон, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, премијер Јапана Шинзо Абе, премијер Шпаније Педро Санчез и многи други.

Главна тема Генералне дебате 73. заседања Генералне скупштине УН је „УН релевантне за све људе: глобално лидерство и подељена одговорност за мирна, једнака и одржива друштва“.

Као главна питања издвојена су унапређење и боље разумевање система УН и јача подршка мултилатерализму, као и имплементација одлука ГС УН и проналажење ефикасног одговора на изазове који угрожавају мир, једнакост и одрживост друштва.

Председница Владе присуствоваће у понедељак, 24. септембра, пријему који организује председник САД Доналд Трамп.

Брнабић ће бити једна од званица на ручку који за шефове делегација приређује генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш у уторак, 25. септембра, и учествоваће на састанку на високом нивоу под називом „Акција за мир“, који је посвећен мировним операцијама, у организацији генералног секретара УН.

Такође, она је један од учесника пословног форума ”Блумберг глобал” у среду, 26. септембра.

Током боравка у Њујорку, председница Владе имаће низ билатералних састанака са светским лидерима, између осталих и са премијером Холандије Марком Рутеом и председником Швајцарске Аленом Берсеом.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs