Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ђорђевић осудио скрнављење војног споменика – костурнице Ледена стена у Нишу

Ђорђевић осудио скрнављење војног споменика – костурнице Ледена стена у Нишу

Београд, 20. септембар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије најстроже је осудио вандалски чин скрнављења војног споменика – костурнице Ледена стена у Нишу.


Ђорђевић је навео да су у војном споменику – костурници Ледена стена положене кости 2.015 бугарских војника, погинулих у коначним борбама за ослобођење Југославије у Другом светском рату.

Као ресорни министар осуђујем овај вандалски чин који је дело појединца који ће бити кажњен. Ми као народ не стојимо иза тога, већ гајимо добре односе са Бугарима које ћемо настојати да очувамо и у будућности, рекао је Ђорђевић.

Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања налажу Министарству унутрашњих послова хитну истрагу и кажњавање починиоца у складу са законима Републике Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs