Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Висок ниво билатералних односа и сарадње Србије и УАЕ

Висок ниво билатералних односа и сарадње Србије и УАЕ

Београд/Абу Даби, 20. септембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који борави у билатералној посети Уједињеним Арапским Емиратима, састао се данас са министром иностраних послова и међународне сарадње те земље шеиком Абдулахом бин Заједом.

Фото: Танјуг

У срдачном и пријатељском разговору констатован је висок ниво билатералних односа и сарадње и договорено њихово даље јачање и унапређивање.

Дачић је изразио задовољство због нивоа остварених контаката на високом и највишем нивоу, као и успона у међусобној економској сарадњи, при чему је потврдио спремност Србије за даље јачање сарадње на свим пољима.

На састанку је позитивно оцењена чињеница да је у претходном периоду потписан већи број важних билатералних споразума из многих области.

Двојица министара су разговарала о одржавању прве седнице Мешовитог комитета за сарадњу Србије и Емирата средином новембра у Београду.

Бин Зајед је нагласио да посета Дачића представља потврду пријатељских и партнерских односа двеју држава, и поновио спремност његове земље да са Србијом гради изузетне билатералне односе.

На данашњем састанку, министри спољних послова Србије и Уједињених Арапских Емирата договорили су се да се укину визе за грађане Србије који путују у ту земљу, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs