Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Албанске партије иду на изборе за националне савете

Албанске партије иду на изборе за националне савете

Бујановац, 20. септембар 2018. године – Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Бујановац, Прешево и Медвеђу Зоран Станковић изразио је данас у Бујановцу очекивање да ће све албанске партије учествовати на изборима за националне савете који се одржавају 4. новембра.

Фото: kt.gov.rs

Станковић је о изборима разговарао са председником Националног савета Албанаца Шукри Имеријем, истакавши да очекује да ће око учешћу албанских партија на њима бити постигнут консензус и да ће изабрани представници Албанаца бити људи који ће на сваки начин унапредити рад тог националног савета.

Очекујем да ће на тај начин бити унапређена и сазнања о националним вредностима које Албанци имају, нагласио је Станковић изразивши такође и очекивање да ће избори за Национални савет Албанаца протећи у најбољем могућем реду.

Председник Координационог тела је данас посетио Основну школу "Наим Фрашери", где је присуствовао часу српског језика у оквиру наставе унапређења српског језика као нематерњег, а потом и Кошаркашки клуб "Play 017", у којем кошарку играју млади Срби, Албанци и Роми.

Станковић је обишао и ромско насеље Бањска, где је рекао да је неопходно изградити фабрику за прераду отпадних вода, за шта је потребан велики новац.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs