Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Едукацијом деце до њихове боље безбедности у саобраћају

Едукацијом деце до њихове боље безбедности у саобраћају

Београд, 14. септембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће МУП у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја и школама наставити да едукује најмлађе о томе како да буду што безбеднији и сигурнији у саобраћају.


Стефановић је присуствовао извођењу представе „Пажљивко“ за ђаке прваке у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Београду и том приликом истакао да малишани кроз представу могу на креативан начин да чују шта је најважније, што треба да знају из области безбедности у саобраћају.

Он је навео да ће их кроз предмет "Основи безбедности деце" полицијски службеници научити што могу да ураде да буду потпуно сигурни када се превозе као путници аутомобилима, када су на улици, на путу од куће до школе и у свим другим ситуацијама.

Полиција ће, како је подвукао, и у наредном периоду наставити са интензивним радом, односно присуством и интензивном контролом брзине кретања и поштовања саобраћајних прописа у близини школа.

Задовољан сам тиме што смо уз интензиван рад и кроз различите превентивне акције постигли да у близини наших школа нема настрадале деце и да возачи поштују ограничење брзине кретања, рекао је Стефановић.

Он је, пожелевши малишанима срећан полазак у школу, поручио да је полиција ту због њих, да полицајцима увек могу да се обрате јер су ту да се старају о њиховој безбедности и сигурности и да им буду прави пријатељи када год затреба.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић нагласила је да је почетак школске године период када је повећан ризик од страдања деце у саобраћају у својству пешака.

У циљу превенције и едукације, Агенција и ове године сваком ђаку прваку поклања бесплатну књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ и наставља да заједно са МУП-ом обилази школе широм Србије са представом „Пажљивко“, рекла је Милошевић.

Она је, уз напомену да деца у саобраћају највише страдају у својству путника, подсетила родитеље на то да су превасходно они ти који деци треба да буду промотери безбедног понашања у саобраћају, као и да обавезно безбедно превозе своју децу и користе све заштитне системе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs