Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Радови на реконструкцији стадиона у Суботици по плану

Радови на реконструкцији стадиона у Суботици по плану

Београд, 14. септембар 2018. године – Министарство омладине и спорта Владе Рупублике Србије саопштило је данас да радови на градском стадиону у Суботици, за које је то министарство издвојило 67.040.000 динара, а који обухватају реконструкцију атлетске стазе, свлачионица и санитарних просторија, теку по плану.


Пројекат обухвата постојећу неусловну атлетску стазу која ће бити преуређена у савремену атлетску стазу са испоштованим захтевима међународне атлетске федерације за такмичења међународног ранга, атлетских борилишта, као и реконструкцију свлачионица и санитарног чвора смештених испод дела трибина.

Стаза се састоји од осам трака за трчање, јамом за трке стипл чез и са припадајућим атлетским борилиштима за атлетска бацања и скокове.

У склопу атлетске стазе пројектована је и реконструкција припадајуће атмосферске канализације и потребно измештање делова заливне мреже фудбалског терена.

Такође, пројектовани су нови ивичњаци, изравњавајући и завршни асфалтни слојеви атлетске стазе, комплетно нова атлетска борилишта за даљинске скокове, јама за стипл, кругови за бацања, а постојећи травнати терен се задржава.

У свлачионици и санитарном чвору врши се замена свих подних и зидних облога, унутрашњих инсталација водовода и канализације, као и замена спољног вода канализације до постојећег сабирног, ревизионог шахта.

У току је извођење радова на ископу земље испод борилишта, демонтажа санитарних блокова, обијање плочица са зидова у мокрим чворовима, као и демонтажа ограде на трибинама.

Министарство је почетком јула потписало уговор о извођењу радова на Градском стадиону у Суботици са градом и носиоцем посла „СМБ-градњаˮ д.о.о., а рок за завршетак радова је 105 дана од увођења извођача.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs