Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња са Швајцарском у области рада и социјалног старања

Сарадња са Швајцарском у области рада и социјалног старања

Београд, 12. септембар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Швајцарске у Србији Филипом Геом о унапређењу сарадње двеју земаља.


Ђорђевић је, изражавајући захвалност Швајцарској на великој подршци у решавању мигрантске кризе, истакао да се Србија, када је у питању мигрантска криза, показала као друштвено одговорна земља, послуживши као пример свим осталим државама које се боре са истим проблемом.

Захвални смо Швајцарској на великом разумевању и подршци Србији, посебно када су у питању положај Рома и мигрантска криза, навео је он и подсетио на то да је Швајцарска једна од земаља која пружа највећу финансијску подршку Србији.

Желимо да нашу сарадњу унапредимо и у области запошљавања, чиме би нашим грађанима омогућили нова радна места, рекао је министар и нагласио да ће у наредном периоду бити уложени максимални напори у циљу даљег унапређења сарадње двеју држава из надлежности ресорног министарства.

Ге је, наглашавајући да је сарадња са Србијом стратешки важна, представио текуће иницијативе које Влада Швајцарске спроводи у партнерству са Владом Србије у области запошљавања младих и унапређења дуалног образовања.

Србија има добру позицију због одличног образовања у области инжењерства и у ИТ сектору, а такође српско тржиште је веома близу швајцарском, што је важна предност и због тога су многи швајцарски инвеститори и приватне компаније заинтересовани за инвестирање у Србију, рекао је амбасадор.

Он је указао и на веома значајну сарадњу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са Швајцарском у областима запошљавања младих, миграција и социјалне инклузије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs