Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Унапређење сарадње Србије и Гане у области одбране

Унапређење сарадње Србије и Гане у области одбране

Београд, 20. август 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и министар иностраних послова и регионалних интеграција Републике Гане Ширли Бочвеј разговарали су данас о унапређењу досадашње сарадње.

Фото: mod.gov.rs

Током сусрета наглашена је важност закључења споразума о сарадњи у области одбране, као правног оквира за успостављање и развој билатералне војне сарадње двеју земаља, а да се капацитети за то огледају у области војноекономске, војнообразовне и војномедицинске сарадње.

Вулин је истакао принципијелну позицију Србије у вези са једнострано проглашеном независношћу Косова, и нагласио да Србија остаје чврсто при ставу да је потребно стриктно поштовати одредбе Резолуције 1244 СБ УН и да је КФОР најодговорнији за одржавање мира и безбедности на територији Космета и једини партнер Војсци Србије у обезбеђивању административне линије.

Он је нагласио и да Република Србија наставља да води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs