Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Интерес Србије да гради што чвршће односе са Турском

Интерес Србије да гради што чвршће односе са Турском

Београд/Анкара, 19. август 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Анкари са министром унутрашњих послова Турске Сулејманом Сојлуом о конкретним начинима унапређења сарадње српске и турске полиције.


Стефановић је након састанка рекао да је разговарано о конкретном напретку у сарадњи криминалистичких полиција Србије и Турске, али и о могућностима сарадње у другим областима, у смислу обука и едукације.

Он је, нагласивши да је интерес Републике Србије да гради што чвршће и боље односе са Турском у интересу наших народа, поручио да ће полиције двеју земаља заједничким деловањем у борби против највећих безбедносних изазова данашњице осигурати максималну сигурност грађана.

Два министарства настоје да својим деловањем у борби против организованог криминала и борби против тероризма осигурају максималну безбедност. Такође, у мигрантској кризи имамо сталну и добру сарадњу са Турском, која ће допринети томе да наше две земље лакше поднесу мигрантску кризу, указао је Стефановић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs