Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Контрола најфреквентнијих мостова у Србији приоритет

Контрола најфреквентнијих мостова у Србији приоритет

Београд, 16. август 2018. године – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије саопштило је данас да ће ванредни инспекцијски надзор над свим мостовима у Србији дужим од 100 метара, који је наложила потпредседник Владе и ресорни министар Зорана Михајловић, спровести надлежна Републичка грађевинска инспекција.

У овом послу тим републичких грађевинских инспектора имаће подршку и помоћ стручњака из предузећа „Путеви Србије“, Инфраструктуре железнице Србије, Завода за вештачење, професора Грађевинског факултета и представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Ванредни инспекцијски надзор, који подразумева како грађевинску, тако и проверу пратеће документације, биће прво извршен на најфреквентнијим мостовима у земљи – друмском мосту „Газела“ преко Саве на ауто-путу, друмском и железничком „Панчевачком мосту“ преко Дунава и старом мосту код Бешке преко Дунава на ауто-путу Београд–Суботица.

За одржавање и санацију мостова на ауто-путевима и регионалним путевима задужено је предузеће „Путеви Србије“, док су мостови на железничким пругама у надлежности предузећа Инфраструктуре железнице Србије, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs