Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Први састанак Радне групе за унапређење положаја адвоката

Први састанак Радне групе за унапређење положаја адвоката

Београд, 13. август 2018. године – Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је да је данас одржан први састанак сталне радне групе, коју је министар Нела Кубуровић основала у циљу унапређења кривично-правне заштите адвоката и свеобухватне анализе положаја адвоката у Србији.


Поред представника ресорног министарства, радну групу чине и представници адвокатуре, Републичког јавног тужилаштва, Министарства унутрашњих послова, као и Врховног касационог суда.

На данашњем састанку, одржаном у Адвокатској комори Србије, чланови радне групе информисани су о предузетим радњама од стране надлежних државних органа у вези са решавањем убиства адвоката Драгослава Огњановића.

Иако је Републичко јавно тужилаштво почетком 2017. године доставило Комори податке о броју и фази кривичних предмета у којима се адвокати налазе у својству оштећених, чланови радне групе усагласили су се да ће се поново обратити том тужилаштву како би се упознали са најновијим подацима.

Разматрајући кривично-правну заштиту адвоката, ти подаци су неопходни како би се утврдиле могуће измене постојећег законодавног оквира или увођење нових кривичнх дела.

Поред наведеног, чланови радне групе усвојили су и методологију будућег рада и постигли договор о томе да се састанци одржавају континиурано, на недељном нивоу, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs