Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Нови закон о грађевинским производима за градњу по стандардима ЕУ

Нови закон о грађевинским производима за градњу по стандардима ЕУ

Београд, 9. август 2018. године – Влада Републике Србије данас је, на предлог Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, усвојила Предлог закона о грађевинским производима, који ће први пут на јединствен начин уредити ову област и ускладити је по свему са стандардима и најбољом праксом ЕУ.

Најважнији ефекти овог закона, кад буде усвојен у Народној скупштини, биће уређеније тржиште грађевинских производа, подигнут ниво квалитета материјала који се користи у градњи путева, мостова, зграда и других објеката, уз повољније цене за инвеститоре омогућене конкуренцијом произвођача.

Нови закон, поред тога што ће подићи стандарде у грађевинарству у Србији, учиниће и домаће произвођаче конкурентнијим на европском тржишту, јер ће се и у Србији примењивати једнаки стандарди као и у земљама чланицама ЕУ.

Нови пропис пружиће и додатни подстицај развоју грађевинарства и омогућиће да објекти који се граде буду безбедни и еколошки прихватљивији, чувајући живот и здравље људи током читавог животног циклуса грађевинских објеката, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs