Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Држава ће наставити да развија Аеродром у Нишу

Држава ће наставити да развија Аеродром у Нишу

Београд, 9. август 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић потписали су данас Уговор о преносу оснивачких права у ЈП за аеродромске услуге "Аеродром Ниш", којим држава преузима управљање нишким аеродромом.

Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је том приликом навела да је ова ваздушна лука од стратешког значаја за Србију као алтернативни аеродром београдском и резервни центар контроле летења из система СМАТСА, захваљујући новом торњу контроле лета који ће бити изграђен у Нишу.

Она је објаснила да ће преносом управљања на Владу бити омогућено нормално функционисање нишког аеродрома и обезбеђена средства за инвестиције које ће омогућити његов даљи развој, како би и у будућности био један од водећих у овом делу региона.

Влада је, како је подсетила, одлуку о преносу оснивачких права са ЈП "Аеродром Ниш" на Републику Србију донела након вишегодишњих молби Града Ниша и менаџмента аеродрома да помогне даљи рад и развој, с обзиром на то да Град Ниш, као власник аеродрома, не располаже неопходним финансијским средствима.

Држава је у претходне четири године помогла нишки аеродром са укупно 9,8 милиона евра, од чега је 3,6 милиона евра помоћ у новцу и опреми коју је Аеродром „Константин Велики“ добио од ваздухопловних предузећа и институција у власништву државе.

Број путника на нишком аеродрому је од 2014. до 2017. године повећан 248 пута, и то са 1.335 путника у 2014. години на 331.582 у 2017. години, а превоз робе девет пута, односно са 284 тоне на 2.542 тоне.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs