Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Влада не разматра повећање цене путарина

Влада не разматра повећање цене путарина

Београд, 22. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да повећање цене путарина није тема за Владу, већ је приоритет изградња нових и одржавање постојећих ауто-путева.

Фото: rts.rs

Михајловић је, гостујући у јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије (РТС), објаснила да је један од приоритета и завршетак реформе ЈП "Путева Србије", наглашавајући да се о повећању цене путарина не разговара, нити ће бити њеног повећања.

Србија, како је указала, завршава десетине километара ауто-пута годишње, који су квалитетни и савремени, опремљени електро пуњачима и модерним одмориштима.

До краја године имаћемо 53 милиона возила кроз Србију, што је за 20 милиона више у односу на пре пар година. То ће донети и већи приход "Путевима Србије", кроз наплату путарина. Поносна сам јер смо успели да вратимо саобраћај са других коридора на наш Коридор 10, навела је она.

Михајловић је додала и да је Србија најбржа и најкраћа рута и да се о повећању броја возила пре 10-15 година није могло ни размишљати, а да данас, када имамо скоро готов Коридор 10, Влада чини све да привуче путнике кроз нашу земљу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs