Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Председница Владе данас свечано затвара Њујоршку берзу

Председница Владе данас свечано затвара Њујоршку берзу

Београд/Њујорк, 23. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић имаће данас привилегију да, традиционалним ударцем у звоно, затвори Њујоршку берзу.

Након тога, Брнабић ће се састати са председницом Њујоршке берзе (New York Stock Exchange) Стејси Канингхам, која је у мају ове године постављена на чело Њујоршке берзе, као прва жена председница још од њеног оснивања пре 226 година.

На Њујоршкој берзи се сваког дана, још од краја 19. века, означавају почетак и крај рада берзе. Звоно, као сигнал за отварање и затварање берзе, уведено је 1903. године.

Њујоршка берза је 1995. године увела традицију редовног позивања високих званица – политичара, познатих личности, бизнисмена, као и представника међународних организација и грађана, који имају част да ударцем у звоно означе почетак и крај рада берзе.

Последњи који су имали част да затворе Њујоршку берзу били су менаџмент и гости компаније Кока-Кола, у петак, 20. јула, а међу познатима који су као специјални гости затворили берзу били су и Новак Ђоковић, некадашњи генерални секретар УН Бан Ки Мун, руководство и партнери НАСА, кошаркашка звезда Мајкл Џордан, дизајнер Ралф Лорен и други.

Њујоршку берзу је посетио велики број светских лидера и политичара, међу којима и Нелсон Мандела, Кофи Анан, некадашњи немачки канцелар Герхард Шредер, ирски премијер Лео Варадкар, некадашњи кинески премијер Вен Ђибао и други.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs