Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Ђорђевић посетио децу у одмаралишту Црвеног крста у Црној Гори

Ђорђевић посетио децу у одмаралишту Црвеног крста у Црној Гори

Београд, 21. јун 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас у Црној Гори са министром за рад и социјално старање Кемалом Пуришићем о билатералним односима двеју држава, оценивши да се они у областима рада, запошљавања и социјалне политике, крећу узлазном путањом.

Фото: Танјуг

Током сусрета, министри су разговарали о унапређењу сарадње, тренутној ситуацији на тржишту рада двеју држава, са акцентом на могућностима за јачање регионалне промоције запошљавања и обезбеђења квалитета радних места, унапређивања приступа тржишту рада и радне мобилности радника, као и подршци социјалном оснаживању осетљивих група.

Ђорђевић је током посете Црној Гори обишао и децу која бораве на опоравку у дечјем одмаралишту „Криста Ђорђевић“ Црвеног крста Србије у Баошићима.

Том приликом, министар је разговорао са децом, волонтерима и домаћинима из Црвеног крста Србије, и присуствовао активностима, радионицама и школицама које у овом одмаралишту организују млади волонтери Црвеног крста.

Деца из Црвеног крста Ћићевац су извела победничку представу са овогодишњег 5. Фестивала позоришних представа, који за циљ има промоцију хуманих вредности, смањење насиља међу младима и промоцију толеранције.

Значај овог одмаралишта је велики, посебно зато што су деца која бораве у кампу из групе корисника народних кухиња, корисника хуманитарне помоћи, деца без родитеља, деца из удаљених сеоских средина и са подручја јужне српске покрајине Косова и Метохије.

Боравак деце у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима је, као и претходних година, подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Захваљујући томе, деца из 29 општина добила су прилику да се рекреирају у сменама од по 10 дана. Сваку групу чини између 250 и 300 деце, узраста од 7 до 14 година.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs