Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Држава започела процес обнављања војне инфраструктуре

Држава започела процес обнављања војне инфраструктуре

Београд, 21. јул 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин данас је, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, отворио реконструисану и модернизовану Пиштољску стрељану у касарни “Генерал Јован Мишковић” у Београду.

Фото: Танјуг

Поводом отварања Стрељане приказане су и вежбе “Симулационо гађање стрељачким оружјем на тренажеру”, “Гађање тренутних циљева” и Тактичка вежба са бојевим гађањем, у којима су учествовали припадници батаљона Војне полиције специјалне намене “Кобре” и кадети Војне академије.

Вулин је том приликом истакао да се, захваљујући подршци председника Србије и Владе, кренуло у процес обнављања војне инфраструктуре.

Ово су највећа улагања у Војну академију од њеног оснивања и први пут имамо овако модерну и савремену стрељану, још од 1989. године. Влада Србије наменила је 78 милиона динара за оспособљавање свих стрељана у Војној академији, где ће наши кадети и припадници специјалних јединица моћи да се обучавају у складу са највишим светским стандардима, навео је он.

Министар је подвукао да је свако улагање у Војску Србије улагање у наше знање, а то је улагање и у стандард сваког нашег становника и бољи живот сваког грађанина Србије.

Начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан истакао је да је улагање у Пиштољску стрељану, њену адаптацију и реконструкцију, велики допринос унапређењу обуке из области наоружања и гађања.

Кадети ће у Стрељани реализовати читав низ припремних гађања, тактичких увежбавања и гађања у кретању. Осим ове стрељане, адаптира се и виртуелни део стрељане у којем се припрема за бојева гађања, рекао је Талијан.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs