Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић домаћин свечаности у Конгресу САД поводом 100-годишњице подизања српске заставе испред Беле куће

Брнабић домаћин свечаности у Конгресу САД поводом 100-годишњице подизања српске заставе испред Беле куће

Београд, 23. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће у посети Сједињеним Америчким Државама (САД) од данас до 26. јула, што ће бити њена прва посета тој земљи у својству председнице Владе.

Брнабић ће у Њујорку и Вашингтону имати више сусрета са званичницима САД, као и са представницима међународних институција и компанија које имају седиште у тој земљи, а сусрешће се и са представницима научне и пословне заједнице.

Премијерка ће бити домаћин свечаности у Конгресу САД у Вашингтону, која ће бити одржана поводом обележавања јубилеја 100-годишњице подизања српске заставе испред Беле куће.

Заједно са премијерком, свечаности ће присуствовати и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић. Тај јубилеј биће обележен низом манифестација, које ће у главном граду САД бити одржане од 25. до 28. јула.

Током посете САД, председница Владе састаће се са министром финансија САД Стивеном Мјучином и са председником Светске банке Џим Јонг Кимом.

Брнабић ће се у Вашингтону састати са конгресменима Тедом Поеом и Емануелом Кливером, копредседавајућима српском Кокусу.

Премијерка ће разговарати и са сенатором Џејмсом Ришом, као и са сенатором Роном Џонсоном, председавајућим Поткомитету за Европу у америчком Сенату и сенатором Томом Котоном, чланом Војног комитета Сената.

Председница Владе ће у Вашингтону имати излагање у Међународном републиканском институту, док ће се у Њујорку срести са члановима Ист-Вест Института.

Такође, Брнабић ће у Њујорку посетити Тесла научни центар, непрофитну невладину организацију која је недавно укључена у регистар историјских места државе Њујорк. Ова организација промовише образовање и науку и формирана је са циљем развоја регионалног научно-технолошког центра на Лонг Ајленду. Овај центар откупио је имање на коме се налази Теслина лабораторија.

Премијерка ће се састати у Њујорку и са представницима Удружења српских предузетника, које су основали предузетници српског порекла 2016. године у Калифорнији, како би подржали српске стартап компаније широм света. Ово удружење тренутно има пет огранака – у Сан Франциску, Њујорку, Лос Анђелесу, Београду и Новом Саду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs