Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Стање у буџету Србије у потпуности стабилно

Стање у буџету Србије у потпуности стабилно

Београд, 19. јул 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали разговарао је данас са европским комесаром за буџет и људске ресурсе Гинтером Етингером о будућој сарадњи, пројектима из европских фондова и новом предлогу буџета Европске уније.

Фото: Танјуг

Мали је обавестио Етингера о томе да је стање у буџету сада потпуно стабилно, да је забележен суфицит у првих шест месеци ове године од 30,9 милијарди динара, као и да је борд извршних директора ММФ-а на јучерашњој седници у Вашингтону потврдио нови саветодавни аранжман који ће трајати до јануара 2021. године.

Он је указао на важност наставка раста и реструктурирања српске привреде, како би наша земља била спремна за улазак у ЕУ, нагласивши да је значајно да се ради заједно са ЕУ, чему је Србија потпуно посвећена.

Етингер је, похваливши постигнуте финансијске резултате, истакао да су европски пројекти важни за Србију, те да је ЕУ битан партнер за будућност наше земље.

Саговорници су закључили да је значајно то што нови предлог европског буџета подразумева више средстава за претприступну помоћ кандидатима и потенцијалним кандидатима, те да би требало искористити та средства.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs