Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Спровођење мера на унапређењу привредног амбијента

Спровођење мера на унапређењу привредног амбијента

Београд, 16. јул 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали разговарао је данас са извршним директором Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) Виолетом Јовановић о приоритетним мерама за унапређење пословног амбијента у нашој земљи.


Било је речи и о конкретним активностима које су у плану до краја 2018. године, а у циљу јачања позиције Србије на међународним листама конкурентности.

Такође, на састанку се говорило и о спровођењу реформских иницијатива на сузбијању сиве економије и развоју електронске управе и имовине, као и о припремама свих институција за спровођење фискалних олакшица за почетнике у пословању од 1. октобра ове године.

Мали и Јовановић су оценили да је веома важно да се континуирано ради на мерама које ће помоћи да се сузбије сива економија, и констатовали да су такве мере смањење доприноса на зараде запослених, као и реформа Пореске управе, која ће ту институцију учинити много ефикаснијом.

Министар је истакао да је у сузбијања сиве економије важно то што ће почетници у бизнису од 1. октобра ове године имати пореске олакшице, и изразио спремност да помогне да се у то укључе и све неопходне институције, како би држава подстакла младе да започну сопствени бизнис.

На састанку је било речи и о новом систему опорезивања за ИТ сектор, у коју сврху ће бити формирана нова радна група.

Мали је закључио да је важно да држава предузме све неопходне кораке и мере како би олакшала рад привреди, што даље доприноси већој запослености и бољим финансијским резултатима, наводи се у саопштењу Министарства финансија.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs