Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка уједињењу пословних школа у Београду и Блацу

Подршка уједињењу пословних школа у Београду и Блацу

Београд, 16. јул 2018. године – Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да је Национални савет за високо образовање данас једногласно усвојио Нацрт одлуке о формирању јединствене академије која би обухватила Београдску пословну школу и Високу пословну школу струковних студија у Блацу.


Савет је подржао предлог министра Младена Шарчевића о промоцији Академије струковних студија Београд уједињавањем школа у Београду и Блацу, који је, како је министар нагласио, урађен на основу анализа.

Тражећи неко рационално решење, а да истовремено очувамо професорски и студентски капацитет, дошли смо до идеје о формирању јединствене академије која би обухватила школе у Београду и Блацу и сва њихова истурена одељења, рекао је Шарчевић.

Министар је навео и да би се на тај начин, између осталог, избегли и дупли студијски програми.

Мислим да је ово легитимно право оснивача да предложи нешто што је боље са више аспеката, навео је он и додао да је руководство школе из Блаца подржало овај предлог.

Национални савет за високо образовање разматрао је данас и предлог кандидата за чланове Комисије за акредитацију и проверу квалитета (КАПК) по конкурсу 21. јуна 2018. године, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs