Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Конкретни кораци на јачању економске сарадње са Мозамбиком

Конкретни кораци на јачању економске сарадње са Мозамбиком

Београд/Мапуто, 12. јул 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас у Мапуту са групом истакнутих привредника Мозамбика предвођених председником Управног одбора Конфедерације привредних асоцијација Мозамбика Агостином Вумом.


Дачић је у уводном излагању упознао присутне са привредним могућностима Србије и потенцијалом који постоји за економску сарадњу двеју земаља, током структуралних привредних реформи које спроводи Влада Србије, као и процесом европских интеграција.

Привредници из Мозамбика су исказали велики интерес за унапређење трговинске сарадње и заложили се за убрзање преговора и закључивање кровних међудржавних билатералних споразума из домена економске сарадње и развоја пољопривреде.

Вума је показао и посебан интерес за успостављање комуникације са Привредном комором Србије у циљу унапређења привредне сарадње и економске размене и предложио да се успостави и сарадња одговарајућих сајамских асоцијација.

На састанку је разматрана могућност заједничког наступа на трећим тржиштима, при чему је посебан акценат стављен на могућност сарадње и трансфера технологије у области пољопривреде и прераде хране, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs