Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Велики потенцијал за унапређење сарадње са Аустралијом

Велики потенцијал за унапређење сарадње са Аустралијом

Београд, 12. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадорку Аустралије у Србији Џулију Фини, са којом је разговарала о актуелним билатералним односима двеју земаља и могућностима њиховог даљег унапређења.


Брнабић је указала на то да се сарадња на економском плану и на заједничким пројектима креће у добром смеру, али да постоје знатно већи потенцијали које заједничким напорима и ангажовањем треба искористити.

Она је посебно истакла резултате компаније „Рио Тинто“ у развоју рударских пројеката, пре свега пројекта „Јадар“ значајног како за локални развој, тако и за целокупну привреду Србије.

Фини је оценила да Србија напорима у спровођењу реформи и модернизацијом државе шаље позитивне сигнале страним инвеститорима, изразивши очекивање да ће овакве позитивне промене утицати и на повећање броја аустралијских компанија на српском тржишту.

Саговорнице су оцениле да су економија и култура области којима у будућности треба посветити више пажње, а указано је и на важност интензивнијег политичког дијалога на високом нивоу.

Брнабић је изразила захвалност амбасадорки Фини на њеном доприносу унапређењу билатералне сарадње током мандата у Србији, пожелевши јој у будућности много успеха на професионалном и личном плану.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs