Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Садржајни разговори Дачића приликом посете Мозамбику

Садржајни разговори Дачића приликом посете Мозамбику

Београд/Мапуто, 12. јул 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који борави у посети Мозамбику, имао је данас у Мапуту садржајан разговор са министром иностраних послова те земље Жозеом Пашеком.

Фото: Танјуг

У дугом и пријатељском разговору заједнички је евоциран период подршке СФРЈ борби за слободу од колонијализма народа Мозамбика и размењена мишљења о текућим спољнополитичким процесима у свету, посебно на афричком и европском континенту.

Саговорници су констатовали да је потенцијал за обнову сарадње двеју држава на пољу економије, политике, војне и образовне сарадње изузетно велики, посебно имајући у виду њен дугогодишњи застој .

Договорено је да се размене посете на високом и највишем нивоу и да се утврде области од заједничког интереса за унапређење сарадње како би се потписали неопходни билатерални споразуми.

Дачић је изразио посебну захвалност саговорнику и за пуну подршку Мозамбика територијалном интегритету Републике Србије и поштовању међународног права.

Желим да овде јавно дам пуну подршку територијалном интегритету и целовитости Србије и да се дистанцирам од било каквог сепаратистичког покрета који може да допринесе разбијању те земље, истакао је након састанка министар иностраних послова Мозамбика.

Дачић је Пашеку предао и одликовање Орден Републике Србије на ленти којим је председник Републике Србије одликовао председника Мозамбика за посебне заслуге у развоју билатералне сарадње између наших држава.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs