Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Сарадња са компанијом "Хуавеј" на унапређењу дигиталне економије

Сарадња са компанијом "Хуавеј" на унапређењу дигиталне економије

Београд, 12. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са председником компаније "Хуавеј" за јавни сектор Лореном Фаном о будућим облицима сарадње у циљу унапређења области телекомуникација и дигиталне економије у Србији.

Љајић је изразио задовољство досадашњом сарадњом са поменутом компанијом и чињеницом да се пројекат модернизације фиксне телекомуникационе мреже у нашој земљи, који заједнички спроводе "Телеком Србија" и "Хуавеј" успешно реализује.

Љајић и Фан су разговарали и о даљој изградњи телекомуникационе инфраструктуре у Србији, која је основ за развој дигиталне економије и за примену савремених технологија у свим сферама друштва.

На састанку је договорено и формирање заједничког стручног тима за развој "смарт туризма" у нашој земљи, који ће омогућити већу видљивост Србије на светској туристичкој мапи и олакшати долазак страних гостију, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs