Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Унапређење сарадње са Либеријом у области пољопривреде

Унапређење сарадње са Либеријом у области пољопривреде

Београд/Монровија, 12. јул 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић разговарао је, током посете Либерији, у главном граду Монровији са високим званичницима те земље о даљим корацима на јачању билатералне сарадње.


На састанку са министром спољних послова Либерије Гбезонгаром Милтон Фридманом још једном је исказана захвалност на повлачењу признања једнострано проглашене независности Косова и на подршци мировном процесу.

Поред пољопривредне сарадње, током посете Либерији договорено је и додатно јачање економских односа двеју земаља.

Недимовић је потписао Протокол о сарадњи са министром пољопривреде Могана Фломом, који представља основ за поновно успостављање како институционалне, тако и привредне сарадње двеју земаља након тридесет година застоја.

Простор западне Африке свакако представља значајну прилику и за потенцијалне српске инвеститоре у бројним областима у којима смо били присутни 70-их и 80-их година прошлог века, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs