Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > "Београд на води" симбол промена у Србији

"Београд на води" симбол промена у Србији

Београд, 12. јул 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали обишао је са градоначелником Београда Зораном Радојичићем стамбене куле у оквиру "Београда на води", које ће за викенд добити прве станаре, оценивши да је тај пројекат симбол промена у главном граду, али и у целој Србији.

Фото: Танјуг

Мали је указао на то да пре четири године овај део града није био репрезентативан, а да данас у њему имамо највеће градилиште у овом делу Европе, на којем дневно ради између 1.400 до 1.500 радника.

Овај пројекат је покренуо нашу грађевинску индустрију, при чему је само у првом кварталу ове године забележена стопа раста БДП од 4,6 одсто, рекао је министар, додавши да део заслуга за тај успех свакако припада и пројекту "Београд на води".

Он је оценио да предстоји још много посла, о чему сведоче још две зграде, од којих је изградња једне стигла до 20, а друге до 17. спрата.

Усељење те две зграде очекује се следеће године, док су радови на највећем тржном центру у овом делу Европе у току. Ускоро почиње изградња куле која ће бити највиша у централној и источној Европи, најавио је Мали.

Радојичић је поручио да "Београд на води" подстиче развој града, и оценио да је завршетком првих стамбених објеката Београд на модеран начин сишао на реке.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs