Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Несвакидашњи успех медицинског тима ВМА

Несвакидашњи успех медицинског тима ВМА

Београд, 12. јул 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин састао се данас са тимом лекара Војномедицинске академије (ВМА) који је почетком месеца извео комплексан хируршки захват одстрањења липосаркома – ретке врсте тумора великих димензија.


Након гастроентеролошке дијагностике потпуковника доц. др сц. мед. Небојше Манојловића из Клинике за гастроентерологију и хепатологију ВМА и конзилијарне одлуке о оперативном лечењу, хируршки захват су 5. јула извели проф. др Братислав Трифуновић, доц. др Бошко Милев, потпуковник асист. др Милан Јовановић и др Живорад Коцевски, анестезиолог др Александра Ристановић и инструментарке Маријана Бугарчић и Јасмина Митровић.

Захват одстрањења успешно је изведен захваљујући мултидисциплинарном приступу лечењу.

Вулин је тим поводом указао на то да 4.500 припадника војног здравства брине о 131.000 наших осигураника и више од 300.000 цивила који сваке године прођу кроз војно здравство, о којем говоре све најбоље.

Војно здравство је понос Министарства одбране, али и уопште медицинске струке. Желим да захвалим професору Трифуновићу и његовом тиму на овој изузетној и вансеријској операцији коју су урадили, истакао је министар.

Према његовим речима, Министарство одбране ће наставити да улаже у војно здравство, будући да је улагање у квалитет војног здравства улагање у квалитет живота не само припадника војске, него и свих наших грађана.


Свако може да се ослони на војно здравство и ми ћемо наставити да градимо и чувамо војно-здравствену структуру која се показала толико важном и вредном, поручио је министар.

Начелник Управе за војно здравство пуковник др сци. мед Угљеша Јовичић истакао је да су сви у војном здравству веома поносни на оно што је тим лекара урадио на ВМА.

У име ВМА, медицинском тиму честитао је и заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.

Ова врста малигнитета јавља се у малом броју случајева које прате различити симптоми болести.

У случају пацијенткиње на ВМА, туморски процес пречника 50 центиметара и тежине око 18 килограма био је локализован у трбуху.

Стање пацијенткиње (51) је стабилно и она је отпуштена из болнице на даље кућно лечење.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs