Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Остварени значајни резултати у области родне равноправности

Остварени значајни резултати у области родне равноправности

Београд, 12. јул 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са представницима Светске банке о промовисању родне равноправности на националном и регионалном нивоу и о активностима у тој области.


Ђорђевић је указао на то да су сви закони у Србији антидискриминаторни и да наша земља има много боље резултате у тој области него друге земље у региону.

Србија сарађује са Шведском и другим скандинавским земљама у жељи да достигне светске стандарде у свим областима, да напредује по сваком питању, а поготово када је реч о равноправности полова, указао је министар.

Он је додао да се тренутно ради на изради закона о родној равноправности, у сарадњи са Шведском, која је у томе најбоља и има највише стандарде, а у току је и рад на изменама и допунама Закона о спречавању дискриминације.

Истовремено ће се радити на плану информисања јавности у циљу подизања свести грађана и грађанки о родној равноправности, нагласио је Ђорђевић, оценивши да је Србија пример за то како жене могу бити на високим позицијама и да тај посао раде врло успешно.

То је, како је оценио, још један доказ да у нашој земљи не постоји дискриминација на основу пола.

Руководилац програма Светске банке и руководилац тима у посети Србији Марко Хернандез представио је анализе које су потребне за формирање иновативног механизма за равноправност полова, и истакао да је област унапређења родне равноправности важна за придружење Србије Европској унији, поготово из перспективе поглавља 19 и 23.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs