Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак улагања у путну инфраструктуру

Наставак улагања у путну инфраструктуру

Београд, 12. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са директорима Коридора и Путева Србије – Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком о новом инвестиционом циклусу, вредном пет милијарди евра, и новим пројектима.


Михајловић је, током обиласка "Коридора Србије", истакла да ће то предузеће наставити да ради и након завршетка њиховог главног посла, а то је изградња Коридора 10.

Србија ће до краја године имати потпуно готов Коридор 10. Ту се не завршава посао за "Коридоре Србије", чека нас нови инвстициони циклус и они ће радити на изградњи Моравског коридора, од Појата до Прељине, Фрушкогорског коридора, као и на изградњи ауто-пута Ниш–Мердаре–Приштина, навела је она.

"Коридори Србије" су данас много боље организовани него пре пар година, нагласила је Михајловић.

Она је додала и да ће се наставити процес реформисања "Путева Србије", с обзиром на то да ће и они бити инвеститори на неколико нових пројеката, између осталог на изградњи ауто-пута Београд–Сарајево, као и брзих саобраћајница Шабац–Лозница и Зрењанин–Нови Сад.

Циљ реформе, коју радимо заједно са Светском банком, како је истакла, јесте да "Путеви Србије" буду још боље организовани, али и да имају већи прилив новца који је неопходан за одржавање свих путева које градимо.

На састанку је било речи о новим пројектима које ће Србија реализовати од следеће године, пре свега наставку изградње Коридора 11 од Прељине до Пожеге, брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница, "ауто-пута мира" Ниш–Мердаре–Приштина, Моравског коридора и ауто-пута Београд–Сарајево.

Бабић је изразио захвалност Зорани Михајловић на посвећеном раду, истакавши да је ово први пут да ресорни министар посети ово предузеће.

Заједничким тимским радом постигли смо добре резултате. Спремно дочекујемо нове инфраструктурне пројекте. Гошћа је имала прилике да се увери да "Коридоре Србије" не чини један човек, већ 125 запослених који посвећено раде, рекао је он.

Дробњак је додао да у августу креће реконструкција ауто-пута од Батроваца до Кузмина, у дужини од 40 километара у оба правца, у вредности од 16,5 милиона евра, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs