Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > МУП наставља са репресивним мерама у борби против дроге

МУП наставља са репресивним мерама у борби против дроге

Београд, 12. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поновио је данас да борба против дроге нема алтернативу, нагласивши да ће полиција наставити са запленама дроге, али и да се мора јачати улога родитеља у борби против наркоманије.

Стефановић је у изјави за Телевизију "Прва" поручио да држава мора да буде јача од дилера и да спасе младе животе. У томе мора да буде много снажнија улога породице јер родитељи морају да посматрају шта њихова деца раде.

Он је нагласио да је МУП, заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, покренуо пројекат у школама, где ће обучени полицијски службеници разговарати о наркоманији са децом у првом, четвртом и шестом разреду.

Такође, како је додао, радиће се и на едукацији родитеља који морају да знају које промене у понашању њихове деце могу да буду први знак упозорења, а организоваће се и предавања о сајбер криминалу.

Захваљујући сталним хапшењима нарко-дилера и запленама, све мање је дроге на улицама, предочио је Стефановић и поручио да ће МУП наставити са репресивним мерама како бисмо показали да смо потпуно посвећени заштити живота сваког нашег грађанина.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је озбиљан рад Комисије за борбу против наркоманије у школама, као и нове мере државе према којима ће и родитељи моћи да буду кажњени.

Према његовим речима, свега 10 одсто родитеља се одазове на скупове организоване с намером да се едукују о наркоманији и превенцији, а сада ће се увести мере где ће директори школа бити награђивани уколико се ти састанци буду више посећивали.

Он је указао на то да је Министарство само стожер борбе против наркоманије, у коју су укључена и друга министарства и надлежне службе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs