Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Положај жена у Србији на завидном нивоу

Положај жена у Србији на завидном нивоу

Панчево, 12. јул 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић истакао је данас приликом обиласка Сигурне куће у Панчеву да држава настоји да отвори више оваквих установа и на тај начин обезбеди уточиште оним женама којима је то неопходно.

Ђорђевић је нагласио да би се након отварања већег броја сигурних кућа успоставила њихова међусобна сарадња и координација која би сигурно унапредила и њихов сам рад, а самим тим обезбедила и већу безбедност и заштиту жена.

Несамосталност и зависност жена један је од ризика који нас води ка насиљу у породици и свему ономе против чега се боримо. Породично насиље представља кључну сензитивну тему у друштву, и о њој мора више да се разговара, подвукао је министар.

Према његовим речима, неопходно је елиминисати стереотипе који постоје када су у питању права мушкараца и жена и активно радити на економском оснаживању жена, јер тиме помажемо њихову независност.

Положај жена у Србији већ је на завидном нивоу. Задатак Владе Србије јесте да тај ниво додатно подиже и верујем да ћемо у томе и успети, навео је он и додао да се на тај начин ствара модерно, демократско друштво.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs