Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка ЕУ побољшању капацитета граничне полиције

Подршка ЕУ побољшању капацитета граничне полиције

Димитровград, 11. јул 2018. године – Начелник Управе граничне полиције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Миленко Божовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици посетили су данас Регионални центар граничне полиције према Бугарској у Димитровграду, где је представљена опрема коју је ЕУ донирала граничној полицији.


Божовић је том приликом изразио захвалност шефу Делегације ЕУ у Србији на помоћи у јачању капацитета граничне полиције у борби против ирегуларних миграција.

Кроз овај пројекат смо набавили нову опрему, чиме смо значајно побољшали капацитете граничне контроле, надзора државне границе и створили боље услове за рад полицијских службеника на граници, подвукао је он.

У претходном периоду, како је навео, на заштити државне границе према Бугарској, заједно са граничном полицијом из Србије, учествовало је и 50 полицијских службеника граничне полиције земаља Европске уније.

Фабрици је изразио захвалност Небојши Стефановићу и Миленку Божовићу на досадашњој одличној сарадњи, као и надлежним органима у Србији, истакавши да је борба против ирегуларних миграција приоритет у Европској унији.

Овај пројекат је део напора Европске уније да помогне Србији да буде ефикаснија у сузбијању ирегуларних миграција. Врло смо задовољни постигнутим резултатима, нагласио је он.

Божовић и Фабрици су разговарали о могућностима продужетка овог пројекта, који Европска унија финансира са три милиона евра.

Фабрици је рекао да је два милиона евра намењено подизању капацитета граничне полиције кроз сарадњу са полицајцима који су упућени из земаља Европске уније, док је милион евра опредељено за набавку најсавременије опреме која ће граничној полицији омогућити квалитетнији рад.

Присутни су имали прилику да виде део дониране опреме – панцире и шлемове, двогледе, ручне термовизијске камере, рефлекторе, уређаје за противдиверзионе прегледе и читаче путних исправа, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs