Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Даље унапређивати услове рада граничне полиције

Даље унапређивати услове рада граничне полиције

Батровци, 11. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, на граничном прелазу Батровци, да припадници граничне полиције неуморно раде 24 часа дневно како би заштитили грађане Србије и омогућили ефикаснији прелаз границе.


Стефановић је том приликом истакао да се граничари труде да свима онима који желе да уђу у нашу земљу омогуће што ефикаснији пролаз, али и обављају контролу у циљу заштите наше земље од уношења наркотика, шверца оружја или илегалних миграција.

Он је подсетио на то да је прошле године кроз гранични прелаз Батровци прошло приближно седам милиона путника, што показује колико посла имају полицијски службеници.

Стефановић је рекао да полиција на овом граничном прелазу бележи добре резултате у сузбијању криминала и да је само прошле године заплењено приближно 65 килограма дроге, од чега два килограма хероина, што је један од бољих учинака на граничним прелазима.

Потпредседник Владе је похвалио сарадњу на пољу откривања најтежих кривичних дела између полицијских службеника и колега из царине и других безбедносних служби.


Министарство унутрашњих послова ће, како је подвукао, наставити са инвестицијама које ће омогућити да гранични прелази буду још опремљенији, што ће допринети бољим условима рада граничне полиције.

Према његовим речима, гранични прелаз Батровци има све неопходне услове за рад полицијских службеника, али увек постоји начин да се ти услови унапреде кроз изградњу нових капацитета на прелазу.

На тај начин желимо да дамо подстрек и подршку колегама из граничне полиције да свој посао раде још боље. Трудићемо се да будемо још ефикаснији и да покажемо грађанима Србије да је полиција увек уз њих, закључио је Стефановић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs