Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставак одлучне борбе против рада на црно

Наставак одлучне борбе против рада на црно

Пирот, 11. јул 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић најавио је данас у Пироту да ће бити настављено организовање едукативних радионица у оквиру пројекта "Реци НЕ раду на црно", јер оне, како је оценио, помажу у борби против сиве економије.


Ђорђевић је на едукативној радионици у том граду истакао да ће до краја године бити организовано још осам таквих скупова широм земље, указавши на то да се већом наплатом пореза и доприноса више улаже у боље услове живота грађана.

Министар је подсетио на то да је прва радионица организована у Панчеву и да је пројекат који реализује ресорно министарство у интересу државе, радника, послодаваца и свих оних који се придржавају закона.

Вршилац дужности директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић рекао је да је тај инспекторат прошле године открио више од 22.000 људи који су радили "на црно", а њих 94 одсто након тога је засновало стални радни однос.

Ђуровић је рекао да је, према подацима, ове године за 20 одсто мање непријављених радника, што је резултат сталних контрола и измена Закона о раду.

Откривамо доста нерегистрованих субјеката. Прошле године било их је 769, а у првих шест месеци ове године, у односу на исти период прошле године, више их је за 86 одсто, истакао је он.

Ђуровић је објаснио да је највише непријављених радника у сектору грађевинарства, па је у претходних месец дана на градилиштима откривено 388 непријављених радника и седам нерегистрованих фирми.

Непријављених фирми има у свим областима – у грађевинарству, индустрији, угоститељству, при чему има и непријављених дечјих вртића, указао је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs