Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Дугогодишња успешна сарадња Министарства правде и Уницефа

Дугогодишња успешна сарадња Министарства правде и Уницефа

Београд, 11. јул 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић и директор Канцеларије Уницефа у Србији Мишел Сен Ло истакли су данас дугогодишњу успешну сарадњу Министарства правде и те организације Уједињених нација у области заштите права детета.


Сен Ло је приликом данашње опроштајне посете посебно нагласио посвећеност Министарства правде заштити људских права и права детета, уз оцену да унапређење дечјих права у Србији иде у добром смеру.

Он је, међутим, указао на то да је потребно још пуно радити на том плану, посебно у области заштите деце од насиља и принудног брака.

Кубуровић је истакла да ће Савет за сузбијање насиља у породици, који је Влада формирала по основу Закона о спречавању насиља у породици, у наредном периоду посебну пажњу посветити деци жртвама породичног насиља, у смислу вођења прецизне евиденције и поступања органа у тим случајевима.

Она је указала и на то да је у току израда новог Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела, као и да ће се кроз измене процесних закона додатно унапредити положај и права детета, како као сведока, тако и као окривљених у судском поступку.

Саговорници су закључили да постоје многе области за сарадњу Уницефа и Министарства правде, и изнели уверење да ће та сарадња бити успешна и у наредном периоду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs