Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Јачање сарадње са САД у области безбедности

Јачање сарадње са САД у области безбедности

Београд, 10. јул 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са замеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава (САД) Питом Мароком о безбедности у Србији и региону.


Стефановић је, говорећи о опасностима од тероризма и насилног екстремизма, оценио да је Србија сигурна земља и да безбедносне службе добро раде свој посао.

Мароко је истакао да цени напоре Србије у овој области, додавши да је наша земља регионални лидер у борби против тероризма и насилног екстремизма.

Стефановић и Мароко су постигли сагласност о томе да је питање регионалне безбедности изузетно важно, као и да је за њено очување кључна борба против тероризма, чији је главни елемент дерадикализација.

Потпредседник Владе је поновио став да проблем ирегуларних миграција ниједна земља не може да реши сама и да решење мора бити заједничко на нивоу читаве Европе.

Стефановић је истакао да је сарадња српске полиције са агенцијама за спровођење закона САД на изузетном нивоу.

Он је подсетио на то да је током 2017. године укупно 170 службеника МУП-а Србије прошло обуке на Међународној академији за спровођење закона ИЛЕА и у Центру за студије безбедности Џорџ Маршал.

Такође, како је додао, припадници МУП-а су похађали обуке које Програм контроле извоза и безбедности граница Стејт департмента (ЕХБС) пружа партнерским државама у области контроле државне границе.

Саговорници су постигли договор о наставку сарадње кроз размену информација и експерата, што доприноси већој безбедности двеју земаља, најавивши да ће наставити са унапређењем заједничких активности у области безбедности.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs