Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Даљи развој културне и научне сарадње са Русијом

Даљи развој културне и научне сарадње са Русијом

Београд, 10. јул 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас директорку Федералне агенције Руске Федерације за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Росотрудничество) Елеонору Митрофанову.


На састанку је изражена захвалност Елеонори Митрофановој на њеном великом доприносу унапређењу односа између две земље и ангажовању као амбасадора Руске Федерације у Унеску.

Дачић је честитао директорки Федералне агенције Руске Федерације за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу на одликовању које је примила од Српске православне цркве.

Такође, исказана је захвалност на посвећености руских партнера и организације којом она руководи у спровођењу и финансирању унутрашњег осликавања Храма Светог Саве у Београду.

На данашњем састанку разговарано је и о активностима и плановима за даљи развој сарадње у области културе, образовања и науке у наредном периоду, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs