Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Ускоро реализација нових пројеката са Азербејџаном

Ускоро реализација нових пројеката са Азербејџаном

Београд, 10. јун 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим о реализацији изградње ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, као и обилазнице око Београда.


Саговорници су закључили да су одлични политички односи које граде председници двеју земаља предуслов за наставак успешне сарадње у реализацији инфраструктурних пројеката.

Михајловић је нагласила да је изградња брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница један од најважнијих пројеката које започињемо, изразивши задовољство тиме што ћемо са нашим азербејџанским партнерима кренути у преговоре о финансирању овог пројекта.

Она је објаснила да ће прво бити потписан комерцијални, а потом и уговор о финансирању.

Хасанов је истакао да је Азербејџан спреман да издвоји 210 милиона евра кредита за реализацију пројекта, те да две стране треба да у најскоријем року договоре детаље финансирања.

Михајловић је, када је реч о обилазници око Београда, истакла да је за Србију од велике важности да се тај пројекат заврши, и додала да очекује да азербејџанска компанија "Азвирт" буде партнер у реализацији овог посла.

Отворени смо за сарадњу са Азербејџаном на новим пројектима. "Азвирт" се показао као добар и поуздан партнер на изградњи деонице Коридора 11 од Љига до Прељине. Нема разлога да у будућности не наставимо у истом смеру. Ту пре свега мислим на изградњу београдске обилазнице, као и саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница, прецизирала је она.

Хасанов је честитао Михајловић на признању „Европска личност године“ и „Европски најминистар“, које јој је прошле недеље уручено у Сарајеву, оценивши да она посвећеним радом доприносу развоју Србије и региона.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs