Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Финска подржава процес евроинтеграција Србије

Финска подржава процес евроинтеграција Србије

Београд, 9. јул 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Републике Финске у Србији Пертијем Иконеном о актуелним питањима Србије на унутрашњем и међународном плану.


Брнабић је истакла да је стратешки циљ Србије прикључење Европској унији, али да су свеобухватне реформе у држави, које је започела претходна, а наставила ова влада, важне, пре свега, за интерес грађана и даљи економски просперитет државе.

Она је оценила и да су у овом тренутку најважније промене у области правосуђа, додајући да очекује да ће након усаглашавања са препорукама Венецијанске комисије и завршетком реформи у овој области, држава добити јако, независно и одговорније судство.

Иконен је рекао да Финска подржава процес евроинтеграција Србије и проширење Европске уније, наглашавајући да ће регион Западног Балкана бити у фокусу и након преузимања председавања Финске Савету Европске уније у наредној години.

Он је истакао да његова држава има добра искуства када је у питању регионална сарадња, али и борба против корупције, и да су то важна искуства која Финска може да пренесе нашој земљи.

Амбасадор Финске је похвалио посвећеност Владе Србије и премијерке у успостављању е-владе, истичући да је транспарентност јавне управе најефикаснији вид борбе против корупције.

На састанку је разговарано и о области владавине права и напретку Србије у поглављима 23 и 24, као и о изради медијске стратегије, као важног документа за регулисање медијских слобода.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs