Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Србија има највише пројеката и инвестиција са Кином

Србија има највише пројеката и инвестиција са Кином

Београд/Софија, 7. јул 2018. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић оценио је данас у Софији да је Влада Србије на најбољи начин искористила седми Самит НР Кине и 16 земаља источне и централне Европе и наставила са активном улогом у том механизму сарадње.

Фото: Танјуг

Антић је истакао да Србија има највише инвестиција и уговора са Кином и рекао да је делегација Србија на челу са премијерком Аном Брнабић на самиту успешно промовисала започете пројекте и ушла у нове.

После сваког самита смо богатији или за нови пројекат, инвестицију или нову сарадњу између наших компанија. Мислим да је овај самит обележен, пре свега, потписивањем комерцијалног уговора за реконструкцију и модернизацију пруге између Новог Сада и границе са Мађарском, што је у финансијском и суштинском смислу најзначајнији уговор, нагласио је Антић.

Он је напоменуо да је комерцијални уговор за ту деоницу брзе пруге Београд-Будимпешта од изузетног значаја за Србију.

Фото: Танјуг

Потписали смо и меморандум којим дефинишемо наше односе и будућу билатералну сарадњу са Кином у склопу механизама Појас и пут, пре свега, сагледавајући да је та платформа коју је лансирао кинески председник Си Ђинпинг нешто што ће у наредним годинама имати далеко већи утицај и зато верујемо да је добро што Србија и по том питању са кинеским партнерима узима активну улогу, навео је он.

Министар је поручио да ће Србија наставити активну улогу према нашим партнерима из Кине и додао да дубоко верује да ће то нашој земљи донети нове инвестиције и инфраструктурне пројекте.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs